Mikä on pikavippi?

Pikavippi, pikalaina, pienlaina ja vippi tarkoittavat samaa asiaa.  Pikavippi on lyhytaikainen laina äkilliseen rahantarpeeseen. Pikavipillä on ollut negatiivinen mielikuva siitä syystä, että ennen pikavippien myöntäminen oli vapaampaa ja korot saattoivat olla todella korkeita. Vuonna 2013 voimaan tullut laki asetti kuitenkin korkokaton alle 2000€ lainoille, mikä poisti pikavipeistä niiden järjettömät korot.

Tänä päivänä pikavipeillä on siis lain määrittelemä korkokatto ja pikavipin saa ilman vakuuksia. Voit vertailla alla olevasta taulukosta eri yritysten tarjoamia pikavippejä. Pikavippi maksetaan sinulle yhdellä kertaa ja sen takaisinmaksuaika on suhteellisen lyhyt verrattuna muihin lainamuotoihin. Vippitohtori näyttää pikavippien kulut niiden todellisen vuosikoron mukaisesti, jolloin tiedät tarkalleen, mitä maksat lainastasi. Kaikilla tällä sivulla esitetyillä pikavipeillä on kiinteä korko, tosin  lainaa myöntävät yritykset antavat usein ensiasiakkailleen korotonta maksuaikaa.

Pikavippivertailu

Vertaa pikavippejä Valitse paras Hae pikavippiä heti

Lainan määrä:
Laina-aika:
Lajittelu:
Hakuehdoilla löytyi osumaa
Hakuehdoilla löytyi yksi osuma
Hakuehdoilla ei osumia
Näytä lisää...

Onko mahdollista saada pikavippi heti?

Pikavippi on nopea tapa saada rahaa jos äkillinen tarve iskee, usein pikavipin saa jo jopa 15 minuutissa sen hakemisesta.

Pikavippi 18v täyttäneille?

Useimmat pikavippejä myöntävät yritykset asettavat vähintään 20 vuoden ikärajan pikavipin saamisen edellytykseksi, mutta ainakin Bluefinance myöntää pikavippejä jo 18v täyttäneille.

Pikavippi 24h?

Pikavippejä ei voi nostaa nykyään enää kellon ympäri mutta joustoluottoa voit nostaa sinulle myönnetyn luottolimiittin rajoissa 24h vuorokaudessa. Pikalaina on kuitenkin nopea saada rahaa, usein ne saa jo jopa 15 minuutissa niiden hakemisesta.

Koroton ja kuluton pikavippi

Pikavippi on pienehkö, lyhytaikainen vakuudeton laina, joka maksetaan heti tilille. Keskimääräisen pikavipin määrä Suomessa on 300€ ja takaisinmaksuaika kolme kuukautta. Jotkin yritykset myöntävät uusille asiakkailleen korottomia ja kuluttomia pikavippejä.

Esimerkiksi Bluefinance antaa uusille asiakkaille 100-300 pikavipin koroitta ja kuluitta. Samoin Ege antaa 200€ pikavipin ilman korkoa.

Mitkä ovat pikavipin ja joustoluoton erot?

Nykyään monet rahoitusyhtiöt tarjoavat pikavippien sijaan joustoluottoja, joita myös saa nopeasti ja ilman vakuuksia. Suomessa on kuitenkin muutama yritys, joka edelleen tarjoaa aitoja pikavippejä.

Pikavipeillä ja joustoluotoilla on oikeasti erovaisuuksia. Kannattaa tarkistaa ennen kuin hakee lainaa, että kyseessä on juuri se lainatuote, jota olet oikeasti hakemassa. Vippitohtorin sivuilla esitetyt tuotteet ovat juuri niitä, joita niiden sanotaankin olevan. Monilla lainavertailusivuistoilla sotketaan tuotteet keskenään, jolloin kuluttajilla voi olla vaikea mieltää, mitä lainatuotetta onkaan hankkimassa. Tällä sivulla olevat yritykset tarjoavat aitoja pikavippejä, eikä esimerkiksi joustoluottoa, jota markkinoidaan pikavippinä.

  • Pikavippi maksetaan yhdellä kertaa. Joustoluottoa voit nostaa aina tarpeesi mukaan.
  • Pikavipin korko ei voi nousta yli 50%. Joustoluoton korko voi nousta tätä suuremmaksi. Vertaillessa lainoja tulee aina katsoa lainan todellista vuosikorkoa, joka kertoo lainan todelliset kustannukset. Vippitohtorin vertailupalvelu laskee lainat aina todellisen vuosikoron mukaan, joten näet heti yhdellä silmäyksellä mikä vaihtoehto tulee halvimmaksi.
  • Pikavippiä et voi nostaa yöllä, mutta joustoluottoa voit nostaa tilillesi 24/7.