Lainalaskuri laskee lainasi kustannukset 

Vippitohtorin lainalaskuri on helppo työkalu, jonka avulla lasket kätevästi lainan kokonaissumman ja maksuerät. Painamalla "Hae lainaa" nappulaa pääset kilpailuttamaan lainasi saman tien. Lainalaskuri on periaatteeltaan annuiteettilaskuri, jossa jokainen kuukausittainen maksuerä on saman suuruinen. Huomaa, että lainalaskurin tulokset voivat poiketa hieman lopullisesta lainatarjouksesta, josta näet lainasi kustannukset tarkasti.

Lainalaskuri

Lainan määrä
500€ 100 000€
Laina-aika
1 Vuosi30 Vuotta
Korko-%
1%20%
Jakauma

Lyhennys Korko

Maksuerä joka kuukausi korolla
Lainan kokonaissumma: / Maksuerä:
Loading

Lainan lyhennystapa

Lainoja voidaan lyhentää kolmella eri tavalla:

  1. Annuiteettilaina. Annuiteettilyhennyksessä lainan kuukausierä pysyy samana eli lainan lyhennys ja korko vaihtelevat kuukausierän sisällä. Laina-aika pysyy samana, mutta jos korko muuttuu laina-aikana niin kuukausierän suuruus muuttuu samassa suhteessa. Annuitettilainassa koron osuus on alussa suuri pienentyen jatkuvasti laina-ajan loppua kohden.
  2. Kiinteä tasaerälaina. Kiinteä tasaerä on muuten samanlainen kuin annuiteetti, mutta jos lainan korko muuttuu niin laina-aika pitenee tai lyhenee vastaavasti. Lainan maksuerä pysyy koko laina-ajan samana.
  3. Tasalyhennyslaina. Tasalyhennyslainassa lyhennyksen osuus maksuerästä on aina sama. Jos korko muuttuu laina-aikana niin maksuerän suuruus muuttuu vastaavasti koron muutoksen suhteessa. Tasalyhennyslaina lyhentää lainaa alussa enemmän kuin annuitteettilaina ja tasaerälaina. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos pystyt maksamaan alussa suurempia maksueriä.

Lainoihin liittyy paljon erilaisia termejä, jotka voivat helposti mennä sekaisin ja niitä voi olla vaikea hahmottaa. Katso lainasanastosta termien selitykset selkokielellä.

Arvostele tämä sivu

Oliko sivusta sinulle hyötyä?

Keskiarvo: 5/5 (3 Ääntä)