Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotoksi sanotaan lainaa, joka otetaan kulutustarpeita varten. Kulutusluotot ovat yleensä melko lyhytaikaisia alle viiden vuoden lainoja, mutta niillä voi olla pidempikin takaisinmaksuaika. Kulutusluotot voivat olla joko vakuudettomia tai vakuudellisia. Suoraan pankista otettaessa vaaditaan yleensä kulutusluoton myöntämiseen jokin reaalivakuus. Kulutusluotto on yleistermi tälläiselle lainalle, muita nimityksiä ovat kertaluotto, käyttöluotto, käyttölaina, joustoluotto, joustolaina ja tililuotto. 

Kulutusluotto voidaan myöntää joko kertaluottona tai joustoluottona. Kulutusluotto voidaan nostaa yhdellä kertaa, jolloin puhutaan kertaluotosta tai sitten pienemmissä osissa tarpeen mukaan, jolloin puhutaan joustoluotosta tai tililuotosta. Kulutusluotto on yleensä suuruudeltaan varsin pieni laina, sadoista euroista muutamiin tuhansiin euroihin.

Kulutusluotto on tänä päivänä helppo ja nopea saada, jos luottotiedot ovat kunnossa. Saat nopeasti ja helposti lainaa netistä pankkitunnuksilla. Myöskään kulutusluoton käyttötarkoitusta ei tarvitse perustella tarkasti.

Vertaa kulutusluottoja

Vippitohtori tekee kulutusluottojen vertailemisen erittäin helpoksi. Valitse liukusäätimistä haluamasi lainan summa sekä laina-aika, jolloin näet kaikki luotonmyöntäjät, jotka sopivat hakuehtoihin. Voit lajitella tulokset haluamallasi tavalla, oletuksena näytetään halvin vaihtoehto ensin. Kaikki tällä sivulla mukana olevat yritykset tarjoavat kulutusluottoa ilman vakuuksia. Lainan kustannukset esitetään lainan todellisen vuosikoron mukaisesti, jolloin tiedät tarkkaan, kuinka paljon laina tulee sinulle maksamaan. Huomaa, että tarkan koron näet vasta sinulle tehdystä lainatarjouksesta, koska ne lainat myönnetään aina tapauskohtaisesti. Kulutusluottojen korot ovat aina korkeampia kuin vaikka asuntolainojen korot ja niiden vertaaminen keskenään ei ole soveltuvaa. Asuntolainoissa ostettava asunto on lainan vakuutena kun taas sivustollamme esiteltävät ja vertailtavat yritykset tarjoavat vakuudettomia kulutusluottoja.

Esimerkki: haet lainaa 7000€ neljän vuoden laina-ajalla. Tällöin todellinen vuosikorko on 6,83% ja takaisin maksettava summa on 7978€. Mitä pienempi laina lyhyellä maksuajalla sen suurempi on korko ja kääntäen mitä suurempi laina pitkällä maksuajalla sitä pienempi korko tulee olemaan.

Vertaa lainoja Valitse paras Hae lainaa heti

Lainan määrä:
Laina-aika:
Lajittelu:
Hakuehdoilla löytyi osumaa
Hakuehdoilla löytyi yksi osuma
Hakuehdoilla ei löytynyt yhtään osumaa
Näytä lisää...

Aina lainaa otettaessa on hyvä muistaa vanha suomalainen kansanviisaus "velka on veli otettaessa, veljenpoika maksettaessa". Sanonnalla tarkoitetaan sitä, että kun ottaa lainaa niin rahaa on mukava saada, mutta se pitää myös pystyä maksamaan takaisin. Tämän kun pitää mielessä ja noudattaa tätä neuvoa niin välttyy ikäviltä yllätyksiltä.

Kun lainaat rahaa, niin varmista, että lainan kulut eivät missään olosuhteissa ylitä maksukykyäsi. Näin menetellen laina on erinomainen keino rahoittaa monenlaisia menoja, joita elämän varrella tulee eteen. Kulutusluotto on hyvä valinta rahoittamaan jotakin suurempaa hankintaa, kuten autoa, lomamatkaa tai vaikka kodin remonttia.